Stark premiär för Elmia Verktygsmaskiner

Elmia Verktygsmaskiner har lyckats skapa en arena som förenar hela den svenska tillverkningsindustrin. Premiären av Elmia Verktygsmaskiner kan inte beskrivas med något annat ord än succé.

Besökarna till Elmia Verktygsmaskiner har strömmat in sedan första mässdagen och besöken i montrarna har pågått långt in på eftermiddagarna, även efter stängningsdags. Flera företag har sålt maskiner direkt på plats och många vittnar om stor investeringsvilja inom branschen.

– En stor och tydlig skillnad mellan Elmia Verktygsmaskiner och tidigare mässor är att investeringar i hela produktionsceller kan lösas på plats med hjälp av utställare på de andra mässorna. Kunderna spekulerar inte bara, de vågar göra slag i saken, säger Chris Schmidt, ordförande i MTAS (Machine & Tool association of Sweden), samt vd för Whizcut of Sweden AB.

Chris Schmidt ser glädjande på att besökare från hela landet har infunnit sig på mässan, speciellt från Jönköpingsregionen där man gått ur huse för att finnas på plats.

–  Besökarflödet har varit konstant och vi har lyckats få hit många stora bolag. Mässan har överträffat alla mina förväntningar, säger han.

Den röda tråden genom mässan har liksom de parallella mässorna varit digitaliserings framfart, men också om hur Lean Production är en avgörande del i företagens konkurrenskraft.

Elmia Verktygsmaskiner arrangerades av Elmia tillsammans med branschföreningarna SVMF och MTAS.

Läs mer


Nyheter


Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i

Erfaren styrelseledamot åter ordförande i SVMF

Vikten av att vara med att bidra till SVMF fortsatta utveckling och dess betydelse för svensk industri är två av

Öka konkurrenskraften – optimera användningen av mätdata

Digital överföring av mätdata blir alltmer efterfrågat i takt med de ökade kraven på underleverantörer där exakt och tydlig mätning