STOREBRO och SMT ny återförsäljare för tysk maskintillverkare

SPINNER har efterfrågat en partner i norra Skandinavien som utöver nymaskinsförsäljning även kan erbjuda eftermarknad, service, support och som har kunskap att utveckla maskinleveranserna tillsammans med slutkunden.

Med start från 1 januari i år är Storebro Machine Tools AB i Varberg och SMT Machine AB i Köping återförsäljare för den tyska maskintillverkaren SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.

SPINNER med ca 600 anställda har sitt säte utanför München i Tyskland och tillverkar främst universella CNC-styrda fräsmaskiner och svarvar.

STOREBRO och SMT tillverkar kundanpassade CNC-svarvar och långhålsborrmaskiner, handlar med begagnade maskiner samt utför årligen hundratals serviceuppdrag på Sveriges industrier.

SPINNER har efterfrågat en partner i norra Skandinavien som utöver nymaskinsförsäljning även kan erbjuda eftermarknad, service, support och som har kunskap att utveckla maskinleveranserna tillsammans med slutkunden.

I dagens allt mer automatiserade produktioner där flera bearbetningsprocesser skall in i samma cell, kan STOREBRO och SMT med SPINNERs produktutbud erbjuda kompletta lösningar i fler områden, vilket kommer stärka både företagens och kundernas konkurrenskraft.

SMT och STOREBROS serviceorganisationer täcker idag hela Sverige och under 2018 kommer det satsas på att utöka personalstyrkan för att hantera SPINNERs befintliga kundstock.

Kommentar från Dag Jacobson, VD:

-Idag har vi två väl fungerande serviceorganisationer på SMT och STOREBRO. Att vi plockar in ett tredje maskinsystem är bara positivt för oss och våra kunder. Våra servicetekniker kommer under februari åka till SPINNERs huvudkontor i Tyskland för utbildning så att vi är redo att börja arbeta. Målet är som tidigare; det är till oss du vänder dig om du behöver lösa eller förebygga produktionsstopp.

Kommentar från Victor Backman, försäljning & projektledning:

-Vår styrka är de kundanpassade maskinsystemen som vi skräddarsyr efter kundens behov för att effektivisera deras produktion, och nu med SPINNERs kvalitétsmaskiner kan vi erbjuda våra kunder en större bredd i vårt produktsortiment. Vi har sökt efter en agentur för att tillgodose våra kunders förfrågningar och SPINNER möjliggör för oss att ta oss an både mindre och större projekt. Med SPINNERs universella CNC-svarvar och fräsmaskiner kan vi vända oss mot en helt ny kundkrets, utan att tumma på kvalité eller support.

I vår kommer STOREBRO och SMT ställa ut maskiner på ELMIA VERKTYGSMASKINER [monter B01:66] den 15-18 maj. De kommer visa våra nyheter och hur de kan hjälpa våra kunder mot en enkel digitalisering.

Läs nyheten här 


Nyheter


Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i

Erfaren styrelseledamot åter ordförande i SVMF

Vikten av att vara med att bidra till SVMF fortsatta utveckling och dess betydelse för svensk industri är två av

Öka konkurrenskraften – optimera användningen av mätdata

Digital överföring av mätdata blir alltmer efterfrågat i takt med de ökade kraven på underleverantörer där exakt och tydlig mätning